Se när nya Porsche Taycan Turbo GT krossar det gamla Tesla-rekordet

Nästan 1100 hästkrafter, det är vad Porsche har smackat in i nya uppdaterade Porsche Taycan Turbo GT som lanserades i veckan. Att den skulle bli snabb runt den berömda racingbana Nürburgring i Tyskland har Porsche redan berättat.

Nu släpper Porsche videon på turen runt Nürburgring, som gjordes på rekordtiden 7 minuter och 7,55 sekunder. Endast två sekunder långsammare än supersport-elbilen Rimac Nevera. Men än kanske viktigare är att man krossade rivalen Tesla.

Tesla och Porsche har öppet utmanat varandra på racingbanan under de senaste åren. Den bästa tiden mellan de två rivalerna hade Tesla innehaft sedan juni 2023. Det med en Tesla Model S Plaid och varvtiden 7 minuter och 25 sekunder.

Nedanför kan du se varvet runt banan.

Porsche bättrade dessutom på sitt egna tidigare rekord med 26 sekunder. Bakom ratten satt testföraren Lars Kern.

– 26 sekunder är en halv evighet inom motorsporten. Lars varvtid på 7:07,55 minuter på Nordschleife är sensationell, vilket sätter Taycan i samma liga som elektriska hyperbilar. Och det imponerande med det är att Lars över flera varv klockade nästan exakt samma tid, berättar Taycan-chefen Kevin Giek.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.