Virta och Mastercard i samarbete för enklare betalning av elbilsladdning

Idag lanserar Virta och Mastercard den nya lösningar Virta Payment Kiosk i samarbete med Worldpay from FIS. Det ska göra det möjligt att erbjuda säker och pålitlig betalning med kort vid laddning av elbilar. På så vis ska det bli enklare att ladda, helt utan krav på appar eller laddbrickor.

Att kunna betala sin elbilsladdning med kort är något som efterfrågas av många. Med Virta Payment Kiosk ska det också bli mer lönsamt för operatörer av laddningsstationer att erbjuda kortbetalning – och den ska dessutom vara enkel att implementera.

Virta Payment Kiosk kan hantera flera individuella laddare på samma laddningsstation, och erbjuder också möjligheten att uppgradera befintliga AC- och DC-laddningsstationer.

– Vi förväntar oss att Payment Kiosk kommer att öka nyttjandet av laddningsstationer, särskilt i högtrafikerade områden, genom att erbjuda snabb och bekväm laddning utan att behöva ladda ner en app, säger Elias Pöyry, Medgrundare och Chief Business Development Officer på Virta.

Lösningen är nu tillgänglig för alla ägare av laddningsstationer baserade på Powered by Virtas plattform. Den första utrullningen kommer att ske vid Virta-laddningsstationer i Sverige och Finland, samt utvalda platser i Norge, Danmark och Island.

– Bristen på enhetliga och lättanvända betalningsalternativ vid laddningsstationer har länge varit en frustration för elbilsförare. Vi är därför glada över att samarbeta med Virta och Worldpay för att sätta nya standarder inom betalningar i laddningslandskapet och bidra till mer hållbar mobilitet, säger Erik Gutwasser, divisionschef Mastercard Norden och Baltikum.

Målet är att möjliggöra kortbetalningar på alla Virta-stationer i Europa innan slutet av 2025. Idag finns det omkring 90 000 laddningsstationer anslutna till plattformen i 35 länder. Förväntningen är också att antalet laddningsstationer kommer femdubblas i Europa fram till slutet av 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.