Video: Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen i unik intervju

Bilmuseet Petersen Automotive Museum i Los Angeles, Kalifornien är ett av världens största bilmuseer. Här finns utställningar med fokus på unika bilar där ett av de senaste utställningarna nu är en omfattande utställning om Tesla.

Utställningen som öppnade för två veckor sedan håller öppet till 22 oktober 2023. I anslutning till öppnandet av utställning har amerikanska CNBC mött upp Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen för en intervju.

Franz har arbetat som designer vid Tesla i 15 år och är ansvarig för designen på Tesla Model S, Model 3, Model X och Model Y samt kommande Tesla Cybertruck och Tesla Semi.

Under intervjun får vi reda på hur det är att ha Elon Musk som chef, vad som gick fel under premiären av Tesla Cybertruck (och varför det inte gjorde så mycket) och en fördjupad inblick i utvecklingsarbetet av Tesla Semi.

Intervjun ser du nedanför:

I ett bonusklipp får vi se Teslas egna klipp om utställningen hos Petersen Automotive Museum. Det ser du i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.