Reuters: Tesla dementerar uppgifter om nedskärningar i Shanghai

Tesla uppges ha nått nya rekordnivåer i produktionen vid sin fabrik i Shanghai, Kina. Under november tillverkade man 100 291 elbilar i fabriken. Det är första gången produktionen når över 100 000 bilar på en månad.

Samtidigt kom det uppgifter i flera medier med Bloomberg som källa att Tesla ska sänka produktionen i december på grund av lägre efterfrågan. Något som Tesla nu dementerar.

Nyhetsbyrån Reuters har varit i kontakt med Tesla, som kommenterar Bloombergs uppgifter med orden ”falska nyheter”. Tesla valde att inte förtydliga sitt svar eller svara på följdfrågorna från Reuters.

Teslas fabrik Giga Shanghai har kunnat skala upp produktionsvolymen under hösten efter ett planerat produktionsstopp i somras då man uppgraderade produktionslinorna. Produktionen i november motsvarar en ökning med 90 procent jämfört med samma period förra året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.