Nu går nya elbilen Aiways U6 att förboka i Sverige – kommer till våren

Idag öppnar den kinesiska elbilstillverkaren Aiways förbeställningarna för sin andra elbilsmodell Aiways U6. Det inför leveransstarten till Sverige senare under våren.

Aiways U6 tar formen av en femsitsig och sportig suvcoupé med en räckvidd på upp till 405 kilometer enligt WLTP. Det från ett batteri på 63 kWh. Snabbladdning är möjlig med upp till 90 kW, vilket laddar batteriet från 20 till 80 procent på 35 minuter. En aningens blygsamt.

Aiways U6 får framhjulsdrift och drivs framåt av en motor på 160 kW (218 hk). Den är också relativt pigg och klarar 0-100 km/h på 6,9 sekunder.

Formspråket är djärvt med många annorlunda och udda inslag. Aiways beskriver en hajinspirerad front som övergår till den sluttande taklinjen vilket ska maximera aerodynamiken och räckvidden – även om de stora 19-tumshjulen som är standard inte är det mest optimala ur det hänseendet.

Interiört ser vi en extrovert interiör, med en flygplansinspirerad växelväljare och ett kontrasterande materialval. För att förgylla upplevelsen ännu mer nämner Aiways bland annat ett hi-fi-system från Magnat med nio högtalare och subwoofer som en del av standardutrustningen.

Aiways U6 har ännu inte genomgått några krocktester i EuroNCAP, men bland säkerhetsutrustningen nämner AIways bland annat central krockkudde mellan de båda framsätena, dödavinkelvarnare och 360-graders kamera. Det aktiva säkerhetssystemen består av 22 sensorer och kameror som håller koll på omgivningarna.

Aiways U6 kommer i Sverige få ett startpris på 549 990 kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.