Här ser du världspremiären av Alfa Romeo Milano idag

Idag är det världspremiär för nya elbilen Alfra Romeo Milano. En bilmodell som ska placera sig i ett segment av mindre småbilar. Bilen bygger på teknik från Stellantis-koncernen, men i övrigt har hemlighetsmakeriet inför avtäckningen varit stort.

Alfa Romeos löfte är att plattformen, och bilens köregenskaper, prestanda, stötdämpning och komfort noga har satts på prov inför premiären. Designteamet ska ha hämtat inspiration från märkets aerodynamiska Coda Tronca-modeller från 1960-talet. Något som ska bli tydligt på bakpartiet.

– Kompaktbilssegmentet kommer aldrig att bli detsamma igen, skriver Alfa Romeo inför premiären. Sändningen startar klockan 17.00 i eftermiddag (10 april) och du kan se den i videospelaren nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.