Rimac ska leverera batterier och teknik till BMWs elbilar

Rimac Technology som specialiserat sig som en leverantör av tekniklösningar till elbilar tillkännagav idag ett långsiktigt partnerskap med BMW Group. Rimac ska tillhandahålla teknik till bilkoncernens kommande elbilar och beskriver det som det största och mest ambitiösa projektet som företaget hittills åtagit sig.

Samarbetet involverar högspänningsbatterier, e-axlar samt elektronik och mjukvarulösningar. För att förverkliga projektet kommer flera automatiserade produktionslinjer för batterier att byggas vid Rimac Campus nära Zagreb i Kroatien.

– Min affärsresa började med en BMW 3-serie från 1984 som jag gjorde om till en elbil i mitt garage vid 20 års ålder, så det är en perfekt symmetri att samarbeta med BMW Group idag, kommenterar Mate Rimac, grundare av Rimac.

De två partnerna kommer att släppa mer information om vilken form det strategiska partnerskapet kommer att ha, samt dess omfattning och innehåll, i ett senare skede.

Relaterad läsning: Premiär för BMW Vision Neue Klasse X – en ny generation elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.