Video: Asian Petrolhead testar Hyundais lyxbil Genesis GV60

I slutet av sommaren visade Hyundai-koncernen upp nya suven GV60 från sitt lyxbilsmärke Genesis. Ett märke som nu håller på att etablera sig i Europa. Målet är att initialt leverera tre elbilsmodeller för de mest kräsna på den europeiska marknaden.

Youtuber Asian Petrolhead har som en av de första haft möjlighet att prova elbilen. Slutsatsen är att koncernsyskonen Hyundai IONIQ5 och Kia EV6 som bygger på samma plattform ligger lite i lä i jämförelse med GV60.

Genesis GV60 kommer i flera olika utföranden. Basmodellen med ett batteri på 77,4 kWh blir bakhjulsdriven, får en motor på 168 kW och en räckvidd på 416 kilometer. Den fyrhjulsdrivna versionen med dubbla motorer erbjuder en effekt på 234 kW och en räckvidd på 400 kilometer.

Dessutom kommer en prestandamodell som levererar upp till 320kW. Den får en räckvidd på 368 kilometer och med ett särskilt boostläge ska den klara 0-100km/h på 4 sekunder. Det är den modellen som testas i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.