Elbilen Ora Cat kommer till Sverige – kompakt premium med 420km i räckvidd

Den lilla kinesiska elbilen Ora Cat kommer till Europa och också Sverige. Redan nu finns elbilen till försäljningen i både Tyskland och Storbritannien med första leveranser under 2022.

Ora Cat fick mycket uppmärksamhet i samband med att tillverkaren visade upp bilen på bilmässan i München i september och berättade om en europeisk lansering. Svenska motorsajten Mestmotor kan nu bekräfta att modellen också kommer att göra entré i Sverige. Troligtvis under nästa år.

Bakom elbilen står kinesiska biltillverkaren Great Wall Motors. Ora Cat kan närmast beskrivas som en kompakt elbil som ska spela i premiumsegmentet. Storleksmässigt motsvarar den ungefär Volkswagen ID.3.

Grundmodellen av Ora Cat är utrustad med ett batteri på 49 kWh och får då en räckvidd på upp till 336 kilometer. Det kommer också en modell med ett batteri på 63 kWh som kommer erbjuda upp till 420 kilometer i räckvidd.

Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 80 kW och hemmaladdning ska vara möjlig med 3-fas 11 kW. Motorn i Ora Cat är på 171 hästkrafter och 0-100km/h ska gå på 8,5 sekunder medan topphastigheten är 160 km/h.

Priserna i Tyskland startar på 300 000 kronor. Vad de blir i Sverige återstår att se. Brittiska FullyCharged har tittat närmare på en av de första pressbilarna i Storbritannien. Inslaget kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.