Lyxiga Genesis kommer till Europa – här är elbilen GV60

Hyundais lyxmärke Genesis har visat upp de första bilderna på en ny elbil som också ska komma till Europa. Modellen som har namnet Genesis GV60 bygger på samma elektriska drivlina som sitter i Hyundai IONIQ 5 and Kia EV6.

Det finns likheter interiört med de två koncernsyskonen även om Genesis avser att hålla en exklusivare nivå genom andra materialval. Runda och mjuka former ska ge en behaglig interiör under mottot ”Skönheten i det blanka utrymmet”. I fokus står kristallsfären i mittkonsolen som fungerar som växelväljare.

Idag får vi inte några närmre detaljer kring prestanda, räckvidd eller när modellen lanseras. En kvalificerad gissning är att prestandan ligger i nivå med koncernsyskonens modeller. Alltså en elbil med en räckvidd på omkring 500 kilometer med samma snabba laddningsmöjligheter som skulle ge 10-80 % på 18 minuter.

Elbilen GV60 kommer bli den andra elbilen avsedd för den Euroepiska marknaden. Strax före lanseringen av GV60 kommer också en helt eldriven version märkets lyxiga sedan Genesis G80. Inom det första året kommer dessutom en tredje idag okänd model.

– När vi lanserade i Europa lovade vi att ta tre elbilar till marknaden inom vårt första år. Vi är stolta över att bekräfta att GV60 blir vår andra elbil för Europa strax efter lanseringen av den elektrifierade G80, säger Genesis Europachef Dominique Boesch.

Genesis GV60 är den första elbilen på en dedikerad elektrisk plattform och kommer att ge en helt ny upplevelse av en lyxig elbil baserad på vår identitet. Vi kommer ha nytta av vårt unika kundfokuserade motto där service kommer före försäljning, tilläger Dominique.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.