Video: Fem familjevänliga elbilar pressade på banan

Bild: Norska elbilsförening

Norska elbilsföreningen har i ett biltest pressat fem familjevänliga elbilar på banan. Genom att köra bilarna på banan har man kunna utmana och tänja på gränserna ordentligt. Det ger en tydlig bild av hur bilarna agerar i de mest utsatta av situationer och bilarnas möjliga brister träder fram tydligare.

De fem elbilarna är Q4 e-tron Sportback 50, Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y, Hyundai IONIQ5 och Volkswagen ID.4 GTX. Samtliga i fyrhjulsdrivna utföranden.

– Vi tog fem elbilar till familjen ute på testbanan. Det gav några väldigt olika körupplevelser, skriver föreningen.

Testet ser du i videon nedanför:

I slutet av videon summerar föreningen resultatet, och tre bilar utmärker sig särskilt. Volkswagen ID.4 GTX är kanske den tråkigaste bilen i testet, enligt bilrecensenten Rune Nesheim. Men den uppför sig otroligt tryggt.

Elbilen som överraskar är Hyundai IONQ 5. Den kör bekvämt och mjukt och uppför sig otroligt kvickt. Vinnaren enligt Rune, utan tvekan, är dock Tesla Model Y som är den bästa bilen i hela testet. Med otroligt bra pedal- och rattrespons är den nästan som en liten gocart på banan. Samtidigt som den är väldigt snabb och trygg.

Mer om testresultaten i sin helhet finns att läsa hos Norska elbilsföreningen (på norska).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.