Tyska Tesla-fabriken mot nya volymrekord – och fler färger kan vara på gång

I juni firade Tesla att man nått en produktionsvolym på 1 000 Tesla Model Y i veckan vid sin nya fabrik i Berlin. Hastigt omräknat till en årsproduktion är det 50 000 bilar årligen. En bit från årspotentialen på en halv miljon bilar, men fabriken är i en ”upptrappningsfas”.

Idag berättar tyska nischsajten Teslamag att ökningen av produktionsvolymerna fortgår. Nu börjar man närma sig målet om 2 000 Model Y i veckan. Någon gång i september kommer Tesla troligtvis nå det målet, skriver Teslamag. Fler skift ska sedan säkra ytterligare volymökningar senare under hösten.

Snart kan fabriken också vara redo att producera bilar i fler färger. Inledningsvis har fabriken i Berlin endast kunnat producera svarta och vita bilar. Men enligt källor till sajten ska nu målarverkstaden rent tekniskt kunna producera även röda, gråa och blåa bilar.

Kulörprover ska ha skickats till Tesla i USA, för vad vi får anta är godkännande. Någon närmare tidsram för när fabriken i Berlin kan börja leverera Model Y i fler färger framgår inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.