Tesla Berlin ökar tempot: Firar 1 000 Model Y på en vecka

Tesla har som mål att bygga upp till en halv miljon elbilar om året i sin nya fabrik Giga Berlin i Tyskland. Produktionen startade i ett betydligt mindre antal tidigare i vår.

Uppskalningen av produktionen är ett pågående arbete och nu uppmärksammar Tesla att den nya fabriken nått en första milstolpe mot de större volymerna. I förra veckan byggde Tesla nämligen för första gången 1 000 Tesla Model Y på en och samma vecka.

Hastigt omräknat till en årsproduktion skulle det innebära 50 000 bilar. Tesla kommer att fortsätta öka upp produktionstakten och för att nå sitt mål om en halv miljon bilar ska produktionstempot tiodubblas.

– 1 000 Model Y byggda i Giga Berlin den här veckan. Tack Tesla-teamet, skriver Tesla officiellt på Twitter.

En halv miljon bilar är så många som Tesla leverade från alla sina fabriker under 2020. Under helåret 2021 hade Tesla nästan dubblat produktionen, då leverade man 930 000 bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.