Tesla sätter leveransrekord i Sverige – vuxit med 118 procent

Tesla Model Y toppar listorna som den mest vanliga nya bilmodellen i Sverige hittills i år. Det med fler än 16 000 nyregistreringar. Liknande rekord ser vi i våra grannländer i Norden.

Men även för Tesla som bilmärke går det bra i Sverige. Lagom till julafton uppmärksammade Tesla att man passerat 20 000 registreringar under 2023. Det innebär en ökning med 118 procent, jämfört med samma period förra året.

– Fler än 20 000 bilar registrerade i år hittills. Tack till vårt team och ägare i Sverige, skriver Tesla Europa i ett officiellt uttalande.

Tesla kommer därmed bli det största bilmärket sett till antalet levererade elbilar i år i Sverige. Det upp från en fjärdeplats förra året. Inte sedan 2019 har Tesla toppat topplistorna på antalet registrerade elbilar på ett helår.

Totalt är Tesla det vanligaste förekommandet bilmärket i Sverige sett till elbilar, det med 53 160 registreringar. På andraplats kommer Volkswagen med 46 736 registreringar. Den vanligaste elbilen i Sverige är dock Volkswagen ID.4 med 25 951 registreringar, tätt följt av Tesla Model Y som ligger mycket nära inpå på med 25 940 registreringar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.