Två nya investerare kan rädda solcellsbilen Lightyear 2

För nästan ett år sedan kursade Nederländska startup-bolaget Lightyear som hade planer på att lansera en solcellsdriven elbil. Produktionen av den första modellen Lightyear 0 hade redan startat och bolaget hade dessutom hunnit presentera sin massmarknadsmodell Lightyear 2.

Efter konkursen valde grundaren att fortsätta bedrivna verksamheten med fokus på Lightyear 2, men i oktober meddelade bolaget att man kommer pausa arbetet i väntan på investerare.

Nu meddelar Lightyear via ett pressmeddelande att man funnit två sydkoreanska investerare. Det är Sunbo Angel Partners och Lighthouse Combined Investment som båda har erfarenheter av bilindustrin.

Målet är nu att utveckla solcellsteknik för elbilar, och det innebär också att Lightyear 2 skulle kunna förverkligas.

– Vi är glada över att gå samman med Lightyear och bevittna de anmärkningsvärda synergierna som uppstår från detta samarbete. Vi tror starkt på värdet som Lightyear tillför och dess kraft att styra marknaden mot effektiva solelfordon, kommenterar Youngchan Choi, VD för Sunbo Angel Partners.

Lightyear 2 ska genom solceller på taket göra det möjligt att köra upp till 800 kilometer mellan laddningarna. Planen var en praktisk familjebil med ett riktpris på 40 000 euro och leveransstart 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.