Tesla kan öppna upp Superchargers för andra elbilar i Storbritannien inom ett par veckor

Tesla har börjat öppna upp sitt nätverk av Superchargers runtom i Europa. Alla laddare i Nederländerna är sedan ett tag öppna för alla bilmärken. Likaså pågår pilottester i Norge och Frankrike.

Nya uppgifter tyder nu på att Tesla också snart kan komma att öppna upp sitt nätverk av snabbladdare för alla elbilar i Storbritannien. Det skriver brittiska elbilssajten Electrifying som pratat med landets transportminister Trudy Harrison.

Uppgifterna kom i samband med att brittiska myndigheter presenterat en omfattande plan för att påskynda utbyggnaden av laddinfrastruktur i landet. En del i det arbetet innefattar att uppmuntra operatörer av slutna nätverk att göra dem tillgängliga för alla. En av operatörerna som man pratat med är Tesla.

– Tesla har varit helt briljanta på att arbeta med oss, och de inser att de är absolut en del av lösningen här, säger Trudy Harrison i intervjun.

– Jag kan inte ge exakta datum men vi trycker på och det handlar om veckor eller månader snarare än år, avslöjar Trudy.

Storbritannien ska satsa motsvarande 4,6 miljarder kronor på laddinfrastruktur under de kommande åren. Ytterligare en halv miljard ska gå till lokala elbilsexperter som ska arbeta med utbyggnaden av infrastrukturen. Målet är att tiodubbla den publika laddinfrastrukturen i landet till 2030. Det innebär omkring 300 000 laddpunkter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.