Klart: Räckvidden på Toyota bZ4X blir upp till 511 kilometer

Nu är Toyota snart redo att lansera nya elbil bZ4X i Sverige. I samband med det delar Toyota också med sig av de officiella WLTP-siffrorna för räckvidden.

Räckvidden i den framhjulsdrivna modellen blir upp till 511 kilometer enligt WLTP. Den fyrhjulsdrivna varianten får en räckvidd på 466 kilometer. Alltså något högre än det Toyota tidigare kommunicerat. Då sa man upp till 450 kilometer.

Toyota har också arbetat aktivt med att hålla nere förbrukningen på sin nya plattform eTNGA för elbilar. Förbrukningen blir 14,5 kWh/100km hos den framhjulsdrivna varianten. Den fyrhjulsdrivna varianten får en officiellt uppmätt förbrukning på 16,0 kWh/100 km. Siffror som bådar gott för en suv av denna storlek.

Den svenska premiären kommer att ske i juni. I sitt fyrhjulsdrivna utförande är bZ4X utrustade med två motorer som vardera producerar 80 kW. De separata motorerna ska ge modellen ett helt unikt fyrhjulsdrivet system.

Toyota lyfter fram systemet XMODE som erbjuda flera olika körlägen beroende på underlag. Här finns körläge för körning i snö/lera, djup snö och lera (upp till 20 km/h) och Grip Control för tuffare terrängkörning (upp till 10 km/h) som ska öka framkomligheten.

I Toyota bZ4X sitter ett batteri på 71,4 kWh. Toyota stoltserar också med en generös batterigaranti som ska göra köpet ännu tryggare. Garantin garanterar att batteriet har kvar 70 procent av sin kapacitet efter 10 år och 1 000 000 km.

Ännu finns inga uppgifter om de svenska priserna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.