Tesla firar 20 000 laddstolpar världen över – utbyggnaden fortsätter

Teslas nätverk av snabbladdare når nu 20 000 laddstolpar fördelade på fler än 2 000 platser världen över. Det berättar Tesla i sociala medier. Tesla har under det senaste året lovat att öka takten på utbyggnaden av sina Superchargers i takt med att försäljningen av företagets bilar ökat.

Sedan slutet på förra året har Tesla invigt totalt 5000 laddstolpar världen över. Samtidigt har man börjat montera upp nya snabbare laddare, kallade Supercharger V3 med en kapacitet på upp till 250 kW.

Idag finns Tesla Supercharger på 40 platser runtom i Sverige. Åtta nya platser är också under planering eller uppbyggnad.

Tesa Superchargers i Skandinavien

Tesla Supercharger är på många vis ett föredöme för hur elbilsladdning bör fungera. Laddinfrastrukturen är välintegrerad med elbilen och den kan själva planera förvärmning av batteriet innan ankomst till laddstationen. Dessutom sker identifiering direkt via laddkabeln utan behov av laddbrickor eller appar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.