De bästa elbilarna: Fyra elbilar vinner anrika utmärkelsen ”Gyllene ratten” i fem kategorier – däribland Polestar 2

Polestars VD Thomas Ingenlath stoltserar intill Gylenne ratten och Polestar 2.

Utmärkelsen ”Den gyllene ratten” är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna inom motorbranschen i Europa. Bakom utmärkelserna står tyska tidningarna Auto Bild och Bild am Sonntag som utser en vinnare i en serie kategorier.

Det blev dubbelvinst för Porsche Taycan. Elbilen tar hem Gyllene ratten inom kategorin Årets sportbil och kategorin Årets vackraste bil.

– Vi vet nu att el kan vara grön. Men att el också är vacker är nytt för oss. Fram till nyligen var designen hos elbilar bara pragmatisk. Porsche Taycan är annorlunda, den visar oss att elbilar också kan vara vackra, skriver juryn i noteringen till utmärkelsen av Årets vackraste bil.

Lexus UX 300e tar hem priset som Årets innovation. ”Världen är tillräckligt komplicerad, så det är ofta enklare saker som övertygar oss”, skriver juryn och fortsätter: ”Lexus ger oss ett enkelt löfte för framtiden: En batterigaranti på en miljon kilometer (upp till 10 år)”.

I kategorin Årets småbil vinner elbilen Opel Corsa-e. Juryn skriver att de andra medtävlande inte hade en chans. ”Den är livlig. Anmärkningsvärt tyst och klart nummer ett när det gäller kraftleverans”, säger jurymedlemmarna.

Polestar 2 plockar hem utmärkelsen inom kategorin Årets mellanklassbil:

– Abba, Björn Borg, Greta Thunberg – lilla Sverige har alltid varit bra på stora överraskningar. Här kommer nästa: Polestar 2-vinnaren är en outsider som bara några få räknade med. Mer crossover än SUV, den helelektriska nykomlingen från Göteborg är övertygande hela vägen till mållinjen, skriver juryn om Polestar 2.

– Så passande att Polestar 2 vinner utmärkelsen Gyllene ratten! Trots allt, det handlar inte bara om design som särskiljer Polestar 2, utan också vad du upplever bakom ratten, kommenterar Polestars VD Thomas Ingenlath efter utmärkelsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.