Sommarsemester med elbilen på Gotland

Pressbild: Nissan

Att glida runt på småvägar nära naturen känns bättre i en fossilfri bil, säger Dagens Nyheters reporter Pia Gripenberg. Pia har med maken gett sig ut på en biltur på Gotland i en elbil och delar med sig av upplevelsen i ett reportage.

Nästa morgon tar vi vår fulladdade bil och gör vi utflykter i grannsocknarna. En tyst elbil på småvägar med vindrutorna nervevade. Doften av havet, fåglarnas kvitter, de ljumma vindarna som sveper in. Och kalkstensdammet som ibland yr och lägger sitt fina pulver över lacken. En svart bil på Gotland är inget hit.

Gotland storsatsar på elbil

Gotland har under några år arbetat intensivt för att profilera sig som Sveriges elbilsregion. Geografiskt passar Gotland för elbilar och med ett väl utvecklat nätverk av laddstationer kan du utan oro ta dig runt hela ön utan någon batteriångest.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.