Ny bild och fakta om Tesla Model Y

Tidigare har Teslas Vd Elon Musk berättat att det är troligt att nästa bil efter Tesla Model 3 kommer bli en Model Y. Vi vet också att det kommer vara en kompakt SUV med en överkomlig prislapp.

Nu har Tesla i samband med sin årsstämma släppt en bild som visar bilens siluett. Vi ser ganska snabbt att bilen saknar backspeglar, vilket tyder på någon spännande lösning där. Elon Musk har tidigare visat upp siluetten på en stor lastbil som saknar backspeglar.

”Jag är verkligen uppspelt över Model Y. Vi siktar på att den ska vara på vägarna 2019”, förklarade Elon.

Bilen kommer inte baseras på Model 3 som tidigare trott. Tesla menar på att det var oerhört mödosamt när man baserade SUV:en Model X på sedanmodellen Model S.

Tillverkningen av Model Y kommer inte bli vid den befintliga fabriken i Freemont i Kalifornien, vilket innebär att Tesla ska troligen kommer att öppna ännu en bilfabrik. Likaså anser man sig ha dragit mycket nya lärdomar vid framtagningen av produktionen av Model 3 vilket innebär att man kommer ha en ännu mer modern produktion för Model Y.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.