Skeptiker skapade Tesla-höjdarens favoritprodukt – Tesla Semi klar för leverans

Den första december startar leveranserna av Tesla eldrivna lastbil Semi med PepsiCo som första kund. Genom Twitter berättar Elon Musk att Tesla-teamet nyligen avslutat en längre körning med en fullastad Tesla Semi.

– Tesla-teamet har precis avslutat en 800 kilometers körning med en Tesla Semi som väger in på 36,7 ton, skriver Elon. Det är precis i linje med vad specifikationerna uppger att Tesla Semi ska klara.

Martin Viecha som är ansvarig för investerarrelationer på Tesla poängterar att Semi haft många skeptiker. Det är därför det är hans favoritprodukt:

– Tesla Semi är nog en av mina favoritprodukter från Tesla. Varför? Eftersom de flesta i investeringsvärlden (inklusive stora innehavare) som jag pratat med inte trodde att det var möjligt att köra 800 kilometer med en fullastad klass 8-lastbil, skriver Martin Viecha.

Bland skeptikerna finns bland annat Bill Gates. Han ska tidigare ha sagt att konceptet med eldrivna lastbilar inte håller.

– Problemet är att batterierna är stora och tunga. Ju mer vikt du ska flytta, desto mer batteriet behöver du för att driva fordonet. Men ju mer batterier du använder, desto mer vikt lägger du på – och desto mer energi behöver du, ska Bill Gates ha sagt.

– Även med stora genombrott inom batteritekniken kommer elfordon förmodligen aldrig att vara en praktisk lösning för saker som långtradare, lastfartyg och passagerarflygplan. Eldrift fungerar när du behöver köra korta sträckor, men vi behöver andra lösningar för tunga, långväga fordon, fortsatte Bill Gates.

Tesla har uppenbart bevisat motsatsen. I en kort kommentar där Elon Musks uppmärksammats på Bills tvivel svarade Elon:

– Han kan få köra den själv om han vill, skriver Elon på Twitter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.