Nu kommer Lucid Motors till Europa – första leveranserna innan slutet av året

Lucid Motors som tillverkar den lyxiga elbilen Lucid Air har börjat ta de första kliven in på den europeiska marknaden genom etableringen av flera butikslokaler. Samtidigt berättar man att de första leveranserna av elbilen Lucid Air startar inom kort.

I maj öppnade Lucid Motors en första butik och showroom i München. En så kallad Lucid Studio. Nu har Lucid slagit upp portarna till en andra Lucid Studio i Genève. Det är i samband med det som man också berättar att de första leveranserna ska starta innan slutet på det här året.

– Vi har ett växande antal Lucid Air-reservationsinnehavare i Schweiz och nya Lucid Studio i Genève kommer att ge den perfekta möjligheten för elbilsentusiaster att utforska och lära sig om den banbrytande Lucid Air, sa Zak Edson, Vice President of Sales and Service, Lucid Group.

Lucid Motors planerar att öppna flera butiker runt om i Europas större städer. Lucids tredje lokal kommer att öppna i Nederländerna denna vintern.

Sverige är ett av de länder där det är möjligt att förhandsboka en Lucid Air. Däremot framgår det inte om den svenska marknaden inkluderas i de första leveranserna som ska starta innan slutet på det här året.

Lucid Motors fokuserar på lång räckvidd, rejält med prestanda och förstaklassig lyx. Just nu levererar man modellen Lucid Air Grand Touring i USA. Den har upp till 845 kilometer i räckvidd och en motor på 819 hästkrafter. De svenska priserna är inte klara men i USA kostar den modellen från 1,5 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.