Visar detta slanka koncept Mazda Miata som en elbil?

I veckan presenterande Mazda sina planer på hur biltillverkaren ska ställa om till elbilar. En given bilmodell som så klart måste hänga med i det skiftet är Mazda Miata. Den sportiga lilla elbilen som gett upphov till otaliga Miata-klubbar och träffar över hela landet har blivit en ikon.

Mazdas plan för att ställa om till elbilar kommer att ske i tre steg, där den stora brytpunkten kommer att äga rum 2028. Det var i slutet av presentationen för de här planerna som Mazda lät det nya koncept svischa förbi i all hast.

Det visar en strömlinjeformad slank tvåsitsig sportbil. Att det handlar om en elbil känns givet, med tanke på presentationens fokus. Konceptet vi såg saknar också synliga fossil-attribut som avgasrör.

Två ytterligare bilder avslöjar lite mer kring konstruktionen på konceptet. Bland annat har konceptet fått lambo-dörrar.

Vi skymtar också den inre konstruktionen, vilket visar tankar om en låg sittposition där en möjlig placering av batterierna kan bli mellan de två stolarna. Ett knep som Maserati tagit till i GranTursimo för att låta föraren komma närmare marken.

Vad konceptet egentligen kommer att resultera i är högst oklart. Det får tiden utvärdera – och det kan ta tid. Enligt trestegsplanen ska Mazda skynda långsamt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.