Renault och Volvo lanserar nya märket Flexis SAS med fokus på el-skåpbilar

Är detta ett första koncept på nya Renault-Volvo-samarbetet?

Renault Group och Volvo Group meddelade i oktober att de genom ett gemensamt bolag ska utveckla eldrivna transportbilar. Nu har partnerskapet fått de nödvändiga myndighetsgodkännandena för att dra igång verksamheten. Det nya bolaget kommer bara baserat i Frankrike och får namnet Flexis SAS.

Under de tre kommande åren ska de två företagen investera över 3,4 miljarder kronor i den gemensamma satsningen. En ny produktfamilj med helt elektriska skåpbilar är planerade att gå i produktion 2026.

De två ska tillsammans ta fram en helt ny flexibel skateboardplattform som ska passa en rad olika karosstyper, det till en låg kostnad och dessutom med målet att sätta en helt ny säkerhetsstandard för segmentet. Det blir också ett stort fokus på mjukvara och så kallade Software Defined Vehicle som ska öka flexibiliteten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.