Rimac ska visa självkörande bil den 26 juni

Kroatiske tillverkaren av eldrivna supersportbilar Rimac är snart redo att visa upp nästa modell. Men denna gången handlar det inte om någon supersportbil och den kommer antagligen inte bära märket Rimac.

Istället har företaget genom sitt sidoprojekt Project 3 Mobility arbetat med att ta fram en självkörande robottaxi. Målet är att lansera en taxirobottjänst till 2026, och nu kommer man alltså snart att visa upp bilen och tekniken man tagit fram.

En teaser på silhuetten avslöjar att det antagligen rör sig om en mindre bil av halvkombi typ. Men allt som allt känns det fortfarande väldigt hemlighetsfullt. Premiären blir i alla fall den 26 juni.

– Den kan förändra hur människor rör sig i städer, tjänsten ska vara premium men den ska inte vara dyr, sa märkets grundare Mate Rimac om satsningen i en intervju i början av året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.