Nya el-minibussen Zeekr Mix får runda former

Zeekr visar nu officellt upp de första bilderna på sin nya eldrivna minibuss. Detta är den andra minibussen från märket och får betydligt rundare former än den tidigare Zeekr 009.

Namnet är Zeekr Mix och tydligt är att den här bilen allt mer tar till sig av Zeekrs nya formspråk som det Göteborgsbaserade designteamet tog fram till Zeekr 007. Zeekr har inte officiellt avslöjat något om prestandan.

Men uppgifter som ändå framkommit i samband med att modellen fått sitt typgodkännande är en fordonslängd på 4688 mm och en hjulbas på hela 3008 mm. Höjden mäter 1755 mm och bredden 1995 mm.

Modellen bygger på Geelys SEA-plattform och väntas få en 800-voltsarktiketur som ska kunna ladda med effekter på upp till 360 kW. Batteriet kommer från CATL och har en kapacitet på 86 kWh, men någon föräntad räckvidd anges inte. Motorn kommer kunna leverera 310 kW (416 hk) vilket är imponerande för en minibuss.

Zeekr kommer att visa upp mer av modellen framöver. Om den också lanseras i Europa återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.