Preem växlar upp med fler nya snabbladdare

Preem i Nacka. Pressbild.

I slutet på förra året började Preem rulla ut sin satsning på snabbladdare till elbilar. Först ut var Nacka i Stockholm följt av Kalmar. Nu kommer en etapp två med 21 nya snabbladdare fördelade över fyra stationer i Falun, Grums, Halmstad och Söderhamn.

Snabbladdarna kommer att erbjuda upp till 200 kW i laddeffekt, och byggs i samarbete med laddningsoperatören Recharge. Preem har som ambition att öppna snabbladdare vid 15 till 25 stationer årligen.

– Det är väldigt glädjande att vi med våra nya supersnabbladdare kan underlätta mobiliteten för alla kunder med elfordon. Att göra det lättare och snabbare att ladda är en del av Preems strategi att erbjuda fler fossilfria energislag på våra stationer och vårt övergripande omställningsarbete, säger Patrik Johansson, ansvarig för Preems stationsnät i Sverige.

Laddstationerna bygger på en modulär lösning med lastbalansering baserad på teknik från Kempower. Tekniken möjliggör en effektiv användning av den tillgängliga kapaciteten från elnätet och balanserar den dynamiskt mellan de laddande bilarna beroende på hur mycket effekt de efterfrågar.

De nya stationerna erbjuder fyra till sex laddpunkter, enligt nedan:

  • Fyra laddpunkter öppnar på Preems station Falun nedre i Falun.
  • Sex laddpunkter öppnar på Preems station Slottsbron i Grums.
  • Sex laddpunkter öppnar på Preems station Strandvägen i Halmstad.
  • Fem laddpunkter öppnar på Preems station Pinassvägen i Söderhamn. 
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.