Uppgifter: BYD väljer Ungern för europeisk bilfabrik

Kinesiska BYD är på väg att bli en av världens största elbilstillverkare. Även i Europa har framgången varit ett faktum med flera lanserade modeller. Men för att ytterligare möta upp efterfrågan på den europeiska marknaden ska BYD också bygga en fabrik i Europa.

Nu står det klart att den kan läggas i Ungern, det skriver Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Officiella representanter för Ungern har dock avböjt att kommentera uppgifterna. BYD säger att man officiellt kommer att meddela planerna på en europeisk produktionsanläggning först i slutet av detta året.

Att BYD skulle välja Ungern kan ses som ett bra strategiskt beslut för biltillverkaren. Sedan tidigare tillverkar nämligen BYD eldrivna bussar i landet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.