Polestar planerar att tillverka elbilar i Europa

Polestar kommer på sikt att börja tillverka elbilar i Europa. Det framkommer i en intervju med Polestar-chefen Thomas Ingenlath i SvD Näringsliv. Idag tillverkar Polestar sina elbilar i Kina. I början av nästa år ska ska produktionen av Polestar 3 starta i USA.

I ett senare skede, troligtvis under andra halvan av det här årtiondet kommer Polestar också tillverka elbilar i Europa framgår det av intervjun.

Till 2026–2027 ska 40 procent av Polestars kunder finnas i Europa, 30 procent i USA och 30 procent i Kina. Att den lokala produktionen ska matcha de andelarna är den långsiktiga planen.

– Det blir under andra halvan av årtiondet. Vi har haft de planerna hela tiden och den internationella utvecklingen de senaste två åren har ökat vårt intresse än mer. Det handlar om riskhantering, säger Thomas Ingenlath till tidningen.

Om produktionen kommer ske i nära anslutning till Volvo Cars anläggningar i Europa framgår inte. Idag tillverkar Volvo bilar i Göteborg och Gent. Volvo ska också öppna en ny fabrik i Kosice, Slovakien inom ett par år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.