Bekräftat: Sportigare Hyundai IONIQ 5 N kommer 2023

I ett pressutskick bekräftar Hyundai idag att IONIQ 5 kommer att få en behandling av Hyundais prestandadivision N. Med namnet Hyundai IONIQ 5 N ska modellen lanseras globalt under 2023.

Hyundai ger oss dock inga mer prestandadetaljer idag. Troligtvis kommer den dela snarlika prestanda med koncernsyskonet Kia EV6 som finns i ett sportigt GT-utförande. Den levererar då en effekt på 430 kW (585 hk) och klarar 0–100 km/h på 3,5 sekunder.

Genom flera konceptmodeller har Hyundai N skapat vad man kallar för ett rullande labb. Det är med dessa som Hyundai får testa och verifiera sina avancerade teknologier och sedan gör det möjligt att implementera tekniken i framtida produktionsmodeller.

– Vårt rullande labb är en fantastisk resurs att ha när N:s elektrifieringsvision blir verklighet med IONIQ 5 N nästa år, kommenterar Till Wartenberg, chef för N Brand Management och Motorsport hos Hyundai.

Tidigare idag visade Hyundai upp ett koncept på en sportigare variant av nyligen premiärvisade Hyundai IONIQ 6.

Bonusvideo: Koncernsyskonet Kia EV6 GT i dragrace mot supersportbilar:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.