Första bilden på Polestar 3 med 600 km i räckvidd – kommer ha premiär i oktober

I höst kommer Polestars nästa elbil, Polestar 3. Idag visar man upp den första bilden på elbilen som mer specifikt kommer att ha världspremiär i oktober. Elbilen placerar sig i ett segment som framförallt är stort i USA, betonar Polestar.

Vid lanseringen kommer Polestar 3 ha en drivlina med dubbla motorer och ett stort batteri med målsättning om en räckvidd på mer än 600 kilometer (WLTP). Med tiden kommer man också erbjuda autonom motorvägskörning med hjälp av LiDAR-sensorn från Luminar och centraliserad datorkraft från NVIDIA.

– Polestar 3 är SUV:en för den elektriska tidsåldern. Vårt formspråk utvecklas med denna sofistikerade, stora, lyxiga elbil med en stark, individuell varumärkes-karaktär. Med den här bilen för vi ’sport’ tillbaka till SUV:en, i linje med vår bakgrund som prestandamärke, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Polestar släppte också idag en film med namnet ”The shape of things to come”, som bland annat visar mer av Polestar 3 och ett annat koncept från biltillverkaren.

https://www.youtube.com/watch?v=9y-5o5GNt2Y

Polestar 3 ska gå att beställa i direktanslutning till premiären i oktober på de första lanseringsmarknaderna. Produktionen av Polestar 3 kommer att starta tidigt 2023 och kommer ske vid två anläggningar, en i USA och en i Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.