Polens folk-elbilsmärke Izera tar designhjälp av Pininfarina

Det polska statligt uppbackade elbilsmärket Izera plockar nu in proffshjälp för att förverkliga sina elbilar. Det är italienska Pininfarina som ska hjälpa till med att förverkliga Izeras koncept och ta fram de riktiga produktionsmodellerna.

ElectroMobility Poland som står bakom Izera planerar att lansera tre elbilar inom de kommande åren. Det rör sig om en SUV, en halvkombi och en kombi. Först ut är suven med planerad produktionsstart 2024.

Pininfarina ska arbeta både på exteriören och interiören samt infotainmentsystemet. De nya elbilarna kommer att bygga på teknik från Geely och vara baserade på SEA-plattformen som bland annat sitter Geely-koncernmodellerna Smart #1 och kommande premiären Zeekr X.

– Möjligheten att arbeta med en sådan välrenomerad och erfaren partner som Pininfarina är ytterligare en milstolpe på vägen mot serieproduktion av Izera. Som ett nytt varumärke måste vi fokusera på våra fördelar på en mycket konkurrensutsatt marknad, och tidlös och attraktiv design kommer att vara en av de särskiljande egenskaper hos Izera, kommenterade Lukasz Maliczenko, produktutvecklingschef på Izera.

Målet med Izera är inte att skapa et lyxmärke. Istället ska företaget lansera en riktig folk-elbil och skapa ett familjemärke som alla ska ha råd med. Det ska bli mångsidiga och praktiska elbilar med en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.