Tesla rullar ut kamerabaserade P-sensorer i USA – första trevande steg

I oktober 2022 slopade Tesla parkeringssensorerna på nyproducerade Tesla Model 3 och Model Y. Sensorerna används bland annat till parkeringsassistansen och vid självparkering. Istället skulle funktionerna ersättas av ett kamerabaserat system kallat Tesla Vision.

Men när Tesla valde att slopa sensorerna så var den delen av mjukvaran inte färdigutvecklad. Så bilar levererade efter oktober saknade det hjälpande pipet vid parkering. Mjukvaran var något som skulle komma senare.

Nu har Tesla rullat ut en uppdaterat version av Tesla Vision i USA med parkeringsassistansen. På det stora hela tycks uppdateringen ”få jobbet gjort”.

Men reaktionerna är blandade. Många är så klart glada att Tesla börjat rulla ut funktionen, samtidigt tycker en del andra att den inte fungerar tillräckligt bra i nivå med de ersatta sensorerna.

Tesla kommer så klart fortsätta uppdatera och förbättra funktionen genom fortsatta uppdateringar, men fortfarande är det en bit kvar innan nya Tesla Vision Park Assist är i nivå med de traditionella parkeringssensorer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.