Eways vann Sveriges största upphandling av laddstolpar till Stockholm

Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering (till vänster) och Niclas Sahlgren, VD Eways. Fotograf: Anne Lintala.

När Stockholm Parkering förra året beslutade sig för att erbjuda laddmöjligheter vid alla sina parkeringsplatser utlyste man Sveriges största upphandling av laddstolpar. Upphandlingen publicerades i hela EU.

Målet är att bygga 10 000 ladduttag på fyra år. I upphandlingen ingick Stockholm Parkering och flera bostadsbolag i storstaden; Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder och SISAB.

Nu är upphandlingen avgjord. Det blir svenska Eways som kommer att leverera laddstolparna.

– Vi är väldigt glada att vi vann upphandlingen. Det betyder mycket för oss som laddoperatör och vi ser fram emot att tillsammans med Stockholm Parkering göra det lättare för stockholmarna att köra elbil, säger Niclas Sahlgren, VD Eways.

Redan under detta året kommer Stockholm Parkering att kunna erbjuda ladduttag på samtliga p-platser vid nio nya anläggningar.

  1. P-hus S:t Eriksplan, Vasastan, 259 p-platser
  2. P-hus Norra Latin, Norrmalm, 204 p-platser
  3. P-hus Södra Gallerian, Norrmalm, 365 p-platser
  4. Garage Hantverkaren, Kungsholmen, 69 p-platser
  5. P-hus Strandbergsgatan, Kungsholmen, 164 p-platser
  6. P-hus Brommaplan, Bromma, 243 p-platser
  7. P-hus Råcksta, Råcksta, 706 p-platser
  8. Råckstaberget, Råcksta, 65 p-platser
  9. Arenagaraget, Globenområdet, 788 p-platser.

– Stockholm Parkering är redan Sverigeledande när det gäller utbyggnad av laddinfrastruktur genom att vi erbjuder möjligheten att ladda bilen på över 5 300 laddplatser. Nu ökar vi takten ytterligare och inom två år kommer vi kunna erbjuda laddmöjlighet på samtliga parkeringsplatser i våra anläggningar, säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.