OKQ8 fortsätter sin utbyggnad av snabbladdare – öppnar nytt i Huskvarna

OKQ8 har som mål att bygga Sveriges största nätverk med snabbladdare. Totalt ska det bli 800 laddpunkter fördelade över 300 stationer senast 2026. Nu har OKQ8 öppnat sin femte station i det växande nätverket. Den är placerad vid OKQ8 i Huskvarna vid Vårstarondellen i nära anslutning till E4:an.

Stationen får två snabbladdare med två laddpunkter vardera. Snabbladdarna har en effekt på upp till 150 kW. OKQ8 har utmärkt sig genom att erbjuda möjligheten att betala med betalkort på sina snabbladdare vilket ska göra laddningen enklare. Laddkort och app finns också som tillgängliga betalningsalternativ.

Utbyggnaden sker i samarbete med Skellefteå Kraft. Sedan tidigare har fyra OKQ8-stationer fått de nya snabbladdarna. Dessa finns i Örebro, Kungsbacka, Trelleborg och Upplands Väsby.

– Vi är stolta över att, tillsammans med Skellefteå Kraft, öppna ytterligare två supersnabbladdare i vårt rikstäckande laddnätverk i Sverige. Vi är övertygade om att enklare och snabbare laddning ökar mångas vilja att byta till elbil, en viktig del i omställningen till klimatneutral mobilitet, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

OKQ8 ska under 2022 fortsätta utöka nätverket. Vid årets slut ska det omfatta omkring 50 stationer i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.