Ikea ska göra samma sak i Norge som i Sverige: Bygger hundratalet snabbladdare

För ett par dagar sedan kom nyheten om att Ikea ska satsa stort på laddinfrastruktur i Sverige. Bland annat kommer man att bygga stora snabbladdningsstationer vid sina 20 varuhus i Sverige. I de flesta fall kommer det finnas 16 snabbladdare vid varje varuhus. Nyheten fick elbilister i Sverige jubla!

Det är inte bara Ikea i Sverige som satsar stort. Ikea kommer att göra motsvarande satsning även i Norge. Under 2022 och 2023 kommer man bygga 300 nya laddpunkter varav flertalet blir snabbladdare.

I Norge finns det sju stycken Ikea-varuhus. Planen är här att bygga minst 16 snabbladdare per varuhus. Precis som i Sverige kommer utbyggnaden förberedas för att kunna utökas till 24 snabbladdare. Utöver snabbladdarna kommer man erbjuda 20 normalladdare för kunder och anställda vid varje varuhus.

Även i Norge sker utbyggnaden i samarbete med laddoperatören Recharge. Snabbladdarna kommer ha en kapacitet på mellan 150 och 300 kW.

Totalt investerar Ikea nu i över 1000 laddpunkter när satsningen i Sverige och Norge kombineras. Om du missade nyheten om Ikeas stora satsning i Sverige kan du läsa om den här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.