Officiellt: Rivian drar skynket av nya elbilen R2 den 7 mars

Rivian Spaces, Laguan Beach i Kalifornien.

Amerikanska biltillverkaren Rivian bekräftar nu att man kommer visa upp sin nästa elbil Rivian R2 den 7 mars. Något som egentligen redan avslöjats genom en ansökan till stadskontoret i Laguna Beach där eventet ska hållas. Men nu bekräftar Rivian också evenemanget offentligt.

Rivian R2 kommer att bli mindre än suven Rivian R1S. Modellen har vi redan fått se ståendes dold under ett skynke (bilden nedan). Men utöver det så har Rivian inte avslöjat så värst mycket. Det skulle ju kunna vara så att den också kommer som en mindre pickup.

Det misstänks också att Rivian R2 blir den första modellen som lanseras i Europa. Det rör sig om en volymmodell som placerar sig i mellansegmentet, med utmanare som Volkswagen ID.4 eller Tesla Model Y.

Tillverkningen ligger nog däremot en bit bort i tiden. Troligtvis runt 2025 eller 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.