Ansökan avslöjar: Rivian R2 visas upp den 7 mars

Elbilstillverkaren Rivian väntas snart lansera sin nästa bilmodell Rivian R2. En kompakt SUV som kommer bli märkets nya instegsmodell. Lermodellen täckt under ett skynke har Rivian redan visat upp (bilden ovanför), men bortsett från det är hemlighetsmakeriet stort.

Men det som nu drar igång förväntningarna på att Rivian planerar att lansera R2 är en ansökan stadskontoret i Laguna Beach, Kalifornien. Rivian har ansökt, och fått beviljat, att nyttja en del av en gräsyta i samband med ett lanseringsevenemang vid sitt showroom i staden.

– Rivian planerar att stå värd för sitt globala produktlanseringsevenemang på Rivian Theatre i mars 2024. Företaget har begärt att få använda en del av Main Beach Park för att stödja produktlanseringen. Det kommer att komplettera den parallella produktlanseringen i Rivian Theatre, står det att läsa i dokumentet.

En av bilagorna i ansökan från Rivian är dessutom döpt till ”Rivian R2 Launch”. Staden har gett sin godkännande för ett event som äger rum den 7 mars 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.