Nysäljet av elbilar passerar för första gången fossilbilar i Danmark

Elbilsförsäljningen i Danmark tar fart. Det visar den senaste statistiken från Dansk e-mobilitet. Under november registrerades det totalt 9376 elbilar i landet, vilket är fler än antalet registrerade bensin-, diesel- och laddhybridbilar tillsammans.

Bakom den snabba utvecklingen i landet finns ett regelverket om fordonsskatter som infördes för tre år sedan. Det har gjort det möjligt för elbilarna att prismässigt konkurrera med förbränningsbilar. Sedan dess har det dessutom lanserats en stor mängd nya bilmodeller som också drivit på utvecklingen och gjort det möjligt för fler att välja elbilar.

Grafik: Dansk e-mobilitet.

– Elbilarna har blivit billigare och bättre och en majoritet av bilköparna ser elbilen som det naturliga valet. I dag behöver man inte förklara för sin granne varför man köpte en elbil, utan man måste förklara och försvara varför man köpte en dieselbil, kommenterar John Dyrby Paulsen, chef för Dansk e-mobilitet.

– Elbilarna vinner för att de är smarta, bekväma, energieffektiva och klimatvänliga. Det är fantastiskt att elbilsförsäljningen nu är större än försäljningen av fossilbilar, men vi är fortfarande bara igång med en grön omställning av bilparken, fortsätter John Dyrby Paulsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.