Hovrätten tar parti med Transportstyrelsen i tvisten om Teslas skyltar

Foto: Wu Wa.

De registreringsskyltar som Transportstyrelsen skickar till Tesla fastnar hos PostNord med anledning av strejken som IF Metall dragit igång. Tesla ansåg att detta var felaktigt och ville därför hämta ut skyltarna direkt hos skylttilverkaren.

När Transportstyrelsen meddelade att det inte var möjligt valde Tesla att ta tvisten vidare till domstol. Den 27 november beslutade Norrköpings tingsrätt att Tesla skulle få rätt att hämta ut registreringsskyltar direkt hos tillverkaren – i väntan på att tvisten avgörs i domstol. Ett så kallat inhibitationsbeslut.

Transportstyrelsen valde igår att överklaga till Göta hovrätt. Nu har hovrätten gett Transportstyrelsen prövningstillstånd och samtidigt beslutat om att tingsrättens inhibition tills vidare inte får verkställas.

– Innan hovrätten fattar ett slutligt beslut ska Tesla få möjlighet att slutföra sin talan, avslutar Göta Hovrätt sitt pressmeddelande med.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.