Nya patentritningar avslöjar kommande elbilen Renault 5

I slutet på november visade Renault upp de första detaljbilderna på det som ska bli märkets nya billiga elbil Renault 5. Bilderna avslöjade många spännande designdetaljer som visar att modellen kommer bli mycket lik konceptet. Det är positivt eftersom att elbilen var riktig stilig i konceptstadiet.

Nu kommer ytterligare illustrationer i samband med att Renault designskyddat den nya modellen. Bilderna som finns att tillgå i World Intellectual Property Organizations databas visar för första gången hela bilen i detalj.

Även dessa bilderna bekräftar att Renault 5 kommer att bli mycket lik konceptet. Det vi ser är en kompakt modell som mäter 3,92 meter och har en rad spännande och roliga designinslag.

Premiären av Renault 5 är planerad att äga rum på bilmässan i Genève i slutet på februari nästa år.

Tidigare har Renault bekräftat att Renault 5 kommer att komma med i två olika batteriutföranden. Ett större på 52 kWh som ska ge en räckvidd på 400 kilometer och ett mindre batteri på 40 kWh som ska komma vid ett senare tillfälle. Målpriset har Renault satt till 25 000 euro och är ett tydligt svar på den ökande efterfrågan på billigare elbilar i Europa.

Läs mer: Kolla in de officiella teaserbilderna på Renault 5 här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.