Nu ska brittiska EVPoint köpa snabbladdare av Tesla

Nyligen tillkännagav energibolaget BP att man ska köpa in Teslas teknik för snabbladdning till sin egen utbyggnad av snabbladdningsnätverket BP Pulse i USA. Nu tar ytterligare ett brittiskt bolag efter i form av bensinstationsbolaget EG Group med en satsning i Europa.

EG Group ska utveckla sitt laddnätverk EVPoint som idag består av 600 laddare till över 20 000 fördelade över 3600 stationer under de kommande åren. Här kommer Teslas hårdvara nu spela en viktig roll. Stationerna kommer att byggas på Teslas snabbladdningsteknologi men kommer vara märkta med EVPoint och vara öppna för alla elbilar.

– Att säkra den bästa utrustningen i klassen från Tesla markerar ytterligare en milstolpe för EVPoint och är ett enormt spännande steg för oss. Det är den första affären av sitt slag som Tesla ingått med en tredjepartsladdstationsoperatör i Europa och kommer att förändra hur våra kunder laddar sina fordon och hur de interagerar med EG, kommenterar Zuber Issa, grundare av EG Group.

– Sedan vi installerade vår första elbilsladdare 2012 har vi fortsatt att investera i tekniken. Denna affär kommer att påskynda leveransen av viktig laddningsinfrastruktur för bilister för att hjälpa till att driva övergången till Net Zero, fortsätter Zuber Issa.

De första stationerna med Tesla-hårdvaran ska öppna innan slutet på detta året. Stationerna kommer dessutom ha stöd för Plug & Charge-protokollet som automatiserar betalningen och laddningsupplevelsen.

– Den snabba installationen av pålitlig, lättanvänd laddningsinfrastruktur för elbilar är det rätta steget mot en hållbar framtid och ett viktigt fokusområde för oss på Tesla. Av denna anledning är vi glada över att göra vår snabbladdande hårdvara tillgänglig för EG Group och andra ledare på området, kommenterar Rebecca Tinucci, som är ansvarig för laddinfrastruktur hos Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.