Norrbotten får Sveriges kraftfullaste snabbladdare

Den nya stationen är under uppbyggnad.

Skoogs Bränsle öppnar snart en ny snabbladdare i norrbottniska Öjebyn och det unika i sammanhanget är att det blir en av norra Sveriges snabbaste snabbladdare. Det med en effekt på upp till 400 kW.

Det är med hjälp av ett energilager som Skoogs Bränsle har möjlighet att leverera den höga laddeffekten utan att samtidigt lägga en hög belastning på elnätet. Den nya stationen kommer dessutom bli utformad så att både personbilar och lastbilar ska kunna ladda vid den.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Norrbottens första publika snabbladdare med en effekt på 400 kilowatt i kombination med batterilagring och en uppställningsyta som klarar tunga lastbilar med släp. Detta initiativ är ett viktigt steg mot att främja användningen av elbilar och ellastbilar, säger Roland Skoog, VD för bolaget.

Snabbladdaren kommer ha plats för två laddande fordon samtidigt. Om två fordon laddar samtidigt så delas effekten på 400 kW medan hela effekten blir tillgänglig om bara ett fordon laddar. Betalning kommer att vara möjlig med betalkort eller Skoogs egna kort med laddningen samlad på en faktura.

Snabbladdaren kommer öppna den 22 november. Då kommer Skoogs Bränsle också bjuda in till invigning mellan 10.30 och 14.00 samma dag med bandklippning av kommunalrådet Patrik Lundström klockan 13.00.

Uppdatering/rättelse: Det finns två stationer i Sverige som laddar snabbare. Det är Nimbnets laddare på Gotland Ring samt Nios snabbladdare i Frihamnen. Båda stationerna erbjuder upp till 500 kW i laddeffekt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.