Utökar produktionen: Polestar 4 ska tillverkas i Sydkorea

Polestar 4.

Polestar utökar och breddar nu sin produktionskapacitet för sin nästa bilmodell Polestar 4. Vid sidan av tillverkningen som nu rullat igång i Hangzhou Bay, Kina ska modellen också tillverkas i Busan, Sydkorea. Det med start under andra halvan av 2025.

De nya produktionsplanerna bygger på en överenskommelse mellan Polestar, Geely Holding och Renault Korea Motors. Här kommer Polestar att tillverka 4:an för den nordamerikanska och den inhemska Sydkoreanska marknaden.

Polestar 4 rullar nu genom produktionslinan i Kina.

– Vi är mycket glada över att ta nästa steg i att diversifiera vår tillverkning tillsammans med Geely Holding och Renault Korea Motors, ett företag som delar vårt fokus på kvalitet och hållbarhet. Med produktion av Polestar 3 inom kort i Chengdu, Kina från början av 2024 och i South Carolina, USA, från sommaren 2024, kommer vi snart att ha tillverkning i fem fabriker i tre länder, vilket stödjer våra globala tillväxtambitioner, berättar Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

SUV-coupén Polestar 4 är märkets andra suv. Den placerar sig mellan Polestar 2 och Polestar 3 vad gäller både storlek och pris. Long range-versionen av Polestar 4 får ett batteri på 102 kWh med en WLTP-räckvidd på 564 kilometer. Versionen med dubbla motorer levererar 400 kW (544 hk) i motoreffekt. De svenska leveranserna ska starta under 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.