Härnösand kan få Sveriges första Tesla Supercharger V4-laddare

Foto: Esther Kokkelmans.

Runtom om i Europa har Tesla börjat bygga en ny generation Superchargers. De kallas för V4 och har bland annat längre laddningskablar vilket ska göra stationerna mer tillgängliga för elbilar som inte har laddporten på samma sida som Teslas egna bilar. Dessutom är de säkrade för högre laddeffekter i framtiden.

Den första V4-stationen öppnade i mars i år i nederländska Harderwijk. Efter det har fler stationer öppnat i bland annat Österrike, Frankrike, Norge och Storbritannien. Nu kan också Sverige snart få sin första V4-laddare.

En ny station med åtta stycken Supercharger V4-laddare är under uppbyggnad intill Stora Coop Härnösand enligt ett tips till Allt om Elbil. Tesla uppger att stationen är planerad för öppning under kvartal 1 2024.

Stationen i Härnösand under uppbyggnad.

Bonusvideo: Peter Esse satte sig i bilen och körde 800 kilometer för att kolla in när den första V4-laddaren öppnade i Nederländerna. Det äventyret kan du kolla in i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.