Nio öppnar strategiskt placerad Power Swap-station i Mantorp

Foto: Nio

Elbilstillverkaren Nio öppnar snart sin andra Power Swap Station i Sverige. Den kommer placeras i Mantorp, utanför Mjölby och öppnar den 21 december.

Här kan förare av Nios elbilar byta till ett fulladdat batteri på fem minuter, som ett alternativ till att ladda elbilen med en sladd. Det är Nios andra station i Sverige. Den första stationen öppnade i Varberg tidigare i höst.

– Med en Power Swap Station i Mantorp gör vi det enklare än någonsin att köra mellan landets två största städer med elbil, säger Kajsa Ivansson-Sognefur, Head of Power på NIO Sverige.

Valet Mantorp utmed E20 är strategiskt och ligger nästan exakt i mitten mellan Stockholm och Göteborg. 25 mil till Göteborg och 21 mil till Stockholm. En del av Nios modeller, beroende på batteristorlek kommer i alla fall klara resan med endast ett batteribyte här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.