Här gör Tesla-utmanaren Onvo ett batteribyte hos Nio

Kinesiska elbilstillverkaren Nio håller på att starta upp ett helt nytt bilmärke som ska fokusera på lite billigare elbilar. Namnet på det nya märket är Onvo och den första modellen har fått namnet L60 och ska utmana Tesla Model Y.

Det är Nio själva som utnämnt Onvo L60 till en direkt utmanare till Model Y och de maskerade prototyperna åker runt med texten ”bättre än Model Y” tryckt på bakrutan. Många om modellen är fortfarande okänt, och det gäller också om elbilarna från Onvo kommer kunna nyttja Nios system för snabba batteribyten.

I en video som sprids i kinesiska sociala medier tycks det nu vara bekräftat att Onvo L60 faktiskt kommer vara kompatibla med samma system. På filmen syns det hur den maskerade L60:n kör ur en Nio Power Swap Station.

Premiären av Onvo L60 förväntas ske inom en väldigt snar framtid. Om märket kommer till Europa återstår att se, men Nio har också planer för Europa och ett nytt lågprismärke – som går under arbetsnamnet Firefly.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.