Elbilen Hyundai Kona Electric uppdateras rejält med ny design under 2023

Hyundai har idag visat upp en ny futuristisk design för bilmodellen Hyundai Kona. Det inkluderar så klart också den helt eldrivna varianten Hyundai Kona Electric. Lanseringen kommer ske under 2023.

Med den nya designen blir också modellen större och får en ny futuristisk interiör som mer motsvarar designen i de nyare elbilarna Hyundai IONIQ5 och IONIQ 6.

Storleksmässigt växer Hyundai Kona Electric med 150 millimeter på längden jämfört med förra generationen. Hyundai Kona Electric blir nu 4 355 millimeter lång. Den växer också med 25 millimeter i bredd och axelavståndet ökar med 60 millimeter.

Att modellen växer ger bland annat en större interiör. Den beskriver Hyundai som ”en djärvare styling som skapar en dynamisk vägnärvaro och förarcentrerad interiör”. Hyundai använder också nyckelord som vardagsrumslik och ett större fokus på praktiska funktioner och upplevelser för att tillgodose olika livsstilar.

Här ser vi en flytande horisontell instrumentpanel som ska ge intryck av en bred och rymlig interiör. I fokus står de två 12,3-tum breda pekskärmarna som är en central del av bilens instrumentering och infotainment. Hyundai har också flyttat växelväljaren till bakom ratten vilket har frigjort mer utrymme för förvaring i mittkonsolen.

– Uppskalad och med Konas unika karaktär, uttrycker helt nya Kona ett självförtroende och dynamisk närvaro. KONA har utvecklats i alla avseenden för att omfatta ett bredare utbud, mångfald och bli en sann livsstilssupporter, berättar SangYup Lee, Executive Vice President och Head of Hyundai Design Center.

Hyundai lovar ”ett maximerat lastutrymme”.

Hyundai berättar inte något om de tekniska detaljerna som räckvidd eller prestanda. Mer information ska komma under de kommande månaderna, är allt Hyundai avslöjar för tillfället.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.