Nio har öppnat sin första svenska Power Swap Station i Varberg

Elbilstillverkaren Nio har nu öppnat sin första Power Swap Station i Sverige. Här kan förare av Nios elbilar på runt fem minuter byta till att fullt laddat batteri som alternativ till att ladda elbilen med kabel. Stationen är belägen vid Varberg Nord längs E6:an.

– Vi ser positivt på alla initiativ som främjar omställningen till elbilar och en mer hållbar mobilitet, sa Martin Andersson, näringslivsdirektör på Varbergs kommun, som närvarade under invigningsceremonin.

Nio ska fortsätta expansionen i Sverige och i december öppnar man en andra station. Nio berättar dock inte var. Under 2023 är planen att ta ytterligare stationer i drift. På sikt ska Nio erbjuda ett heltäckande nät av stationer, anpassat efter användarnas behov och var de befinner sig.

I veckan började Nio också leverera de första bilarna till de första svenska kunderna. Först ut är elbilen Nio ET7. Inledningsvis har Nio enbart erbjudit sina elbilar genom en prenumeration,men från och med nästa vecka kommer man också erbjuda elbilarna med en köpmodell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.